Ekspedition Svalbard 24’ - Dagbog dag 7: Tilbage over passet, opsamling af depotet og ned på Doktorbreen i høj sol
Dagbog dag 7: tilbage over passet, opsamling af depotet og ned på Doktorbreen i høj sol
Vækkeuret startede sin larm kl. 04:30. Og så var det ud af posen. Smelte sne til morgenmad og kaffe, fylde alle thermoflaskerne, og så igang. Teltet og bjørnehegnet skulle ned, og så gik starten.
Vi fulgte vores spor tilbage gennem isskosserne og ud på Liestølbreen. Den krydsede vi, og fandt vores gamle spor gennem næste gang isbaks som lå foran Glasiologbreen. Mange af spalterne havde forskudt sig, og nye var opstået. Det er et levende landskab herude, og der er skub i sagerne!
Vi tog det lange seje træk op af Gletsjeren tog vi på ca. 3 timer. 3 timers kiggen ned på skiene med en lydbog i ørene. Det er hårdt arbejde. Oveni stigningen kom en kraftig vind fra vest og bed i kinderne og næsen. Her gør pelsen i kraven godt. Men chillfaktoren har helt sikkert været god nede.
Vi fandt let vores depot med halvdelen af maden, som vi havde begravet i gletsjeren næsten ved toppen. Nu vejede pulkene igen godt til, og det kunne mærkes de sidste 100 meter op til skellet
Intet er gratis i verden, og i Arktis bruger man forudbetaling for alt. Således betalte vi også med hårdt arbejde for den fantastiske udsigt vi fik heroppe ud over doktorbreen, Fimbulkollane, Ronden, Rokkbreen og hvad de nu ellers alt sammen hedder.
Vi ligger nu i lejr midt på Doktorbreen. Bjørnehegnet er oppe, og jeg sidder og smelter sne i gryden.
I dag er har min kost bestået af:
Morgen:
1000 kcal havregrød med ekstra müsli, samt kaffe og lidt chokolade.
I løber af dagen:
1000 kcal nøddeblanding med tørret frugt og m&ms. En Corny bar, en plade rittersport og lidt rensdyrpølse
Aften: Knorrkoppen, et rør Pringles, 1 måltid frysetørret mad (chili con carne) 1 Skive rugbrød med rensdyrpølse.
Dessert (i soveposen): en plade rittersport
Bon appetit